Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Kockázatelemzés

A kockázatelemzésről érthetően:

Sokan a munkavédelmi kockázatelemzés elkészítését nagyon tudományos, misztikus dolognak tartják. A kockázatelemzés munkavédelem szempontjából nem más, mint annak vizsgálata, hogy az adott munkahely milyen mértékben felel meg a jogszabályi előírásoknak. A munkavédelmi törvény nem határozza meg, hogy pontosan milyen metódus szerint kell a munkavédelmi kockázatelemzést elvégezni, mindössze annyit tartalmaz, hogy fel kell tárni a munkahelyen a kockázatokat, azoknak súlyossági szintet kell adni, felelős és határidő megjelölésével.

A munkavédelmi kockázatelemzés lényegében a munkavédelmi szaktevékenység egyik alap összetevője, a biztonságos munkavégzés kiindulópontja.

Ahány szakember, annyi kockázatelemzés, kivéve azokat a „szakembereket” akik nem vették a fáradtságot, hogy saját módszert dolgozzanak ki, ezért a drága pénzért megvett, sokszor több száz oldalas, szerintem gyakorlati szempontból használhatatlan kockázatértékelési programokkal próbálnak nap mint nap megküzdeni.

A munkavédelmi kockázatelemzést csak munkavédelmi szakember készítheti el, mivel ez munkaegészségügyi és munkabiztonsági szaktevékenységnek minősül.

Milyen a jó kockázatelemzés?

A jó kockázatelemzés átlátható, az adott munkahelyre vonatkozó pontokat tartalmazza, és munkakörre, veszélyes anyag-készítményre, munkaeszközökre, munkafolyamatokra tagolva elemzi a kockázatokat, és nem feleslegesen hosszadalmas, terjengős dokumentum. Segíti és nem megnehezíti az adott cég életét.

Áttekinthetőségének köszönhetően segíti a vezetők munkáját, és ezzel együtt csökkenti a balesetek bekövetkezésének kockázatát.

Miért fontos a kockázatelemzés a munkavédelemben?

Kiemelten fontos ezen dokumentum megléte, és figyelembevétele, hiszen ennek hiányában, egyetlen ügyvezető sem tudhatja, milyen minőségű és mértékű vesélyforrások lehetnek jelen a vállalkozásában, valamint hogyan lehet ezek ellen védekezni, illetve ezeket kiküszöbölni.
Természetesen, az sem figyelmen kivül hagyható szempont, hogy a munkavédelmi kockázatelemzés dokumentáció hiányában, a munkavédelmi hatóság bírságot szab ki.

Mire figyeljen oda a munkavédelmi kockázatelemzés megrendelésénél?

Elsősorban arra, hogy a kockázatelemzés elkészítéséért NE FIZESSEN KÜLÖN DÍJAT!!!

Átalánydíjas szerződéskötés esetén a színvonalas, magában bízó szolgáltató a kockázatelemzés elkészítéséért nem számít fel külön díjat. Mivel a kockázatelemzés elkészítése nagyon munkaigényes, ezért sok szolgáltató cég az átalánydíjas szerződések megkötésekor külön eseti díjért készíti el azokat, mert fél attól, hogy annak elkészülte után, 1-2 hónapos átalánydíjat kifizetve, felmondják a szerződést.

Mi soha nem kértünk külön díjat a kockázatelemzés elkészítéséért, és ebből soha semmilyen hátrányunk nem származott.

Kérjen ajánlatot átalánydíjas szolgáltatásunkra, és hasonlítsa össze az árakat!

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020