Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Munka - és tűzvédelem

Felejtse el az órákig mesélő, munkát feltartó kollégákat. Munka-és tűzvédelem BÍRSÁG GARANCIÁVAL, korrekt árakon, rejtett költségek nélkül, rugalmasan, munkáltatói érdeket szem előtt tartva, munka-és tűzvédelmi mérnök munkatársakkal.

Kérjen ajánlatot most! Bírsággarancia

Munkavédelmi képzés

Ahhoz, hogy a munkavállaló a foglalkoztatása teljes időtartama alatt rendelkezzen a biztonságos munkavégzés elméleti és gyakorlati tudnivalóival, a munkáltatónak kötelessége időközönként munkavédelmi oktatást tartania vagy tartatnia. A munkavédelmi képzést tarthatja a munkáltató, vagy egy belső megbízott, amelyen a munkavállalók megismerik a munkavédelmi jogszabályokat, valamint a munkavédelemmel kapcsolatos egyéb tudnivalókat.

A munkáltatónak kötelessége megbizonyosodnia arról, hogy a munkavállalók valóban elsajátították a biztonságos és az egészséget nem veszélyeztető munkavégzés szabályait, valamint, hogy ezeket alkalmazzák-e a gyakorlatban, a munkavégzés során.

A munkavédelmi oktatás elmulasztása komoly büntetést vonhat maga után, ami a munkáltatót terheli.

Mikor kell munkavédelmi képzést tartani?

Továbbá, annak érdekében, hogy az ismeretekkel, jogszabályváltozásokkal, naprakészen legyenek a munkavállalók, ajánlott évente legalább egyszer ismétlődő munkavédelmi képzést tartani. Ugyanakkor súlyos baleset, vagy egyéb rendkívüli esemény bekövetkezésekor, a munkavállalóknak rendkívüli munkavédelmi oktatást kell tartani. Ebben az esetben a munkavédelmi képzést munkavédelmi szakember végzi, mivel munkabiztonsági szaktevékenységnek minősülő feladatról van szó.

A munkavédelmi oktatás elméleti és gyakorlati képzésből tevődik össze, és az oktatás keretein belül a munkavállalókkal ismertetni kell a:

A munkavédelmi képviselő az a munkavállalók által megválasztott személy, aki a dolgozók jogait és érdekeit képviseli a munkáltatóval való együttműködés során.

A munkavédelmi képviselő kötelező módon részt kell vegyen a törvény által előírt oktatáson.

A munkavédelmi képviselő képzésen a jelölteket felkészítik az érdekérvényesítés szabályaira, módszereire valamint a jogaik gyakorlására. Ugyanakkor megismertetik velük a szakhatóságokkal és a munkáltatóval való együttműködés formáit, és azokat az alapvető szakmai ismereteket, amelyek nélkülözhetetlenek a tevékenységük gyakorlásához.

A munkavédelmi képviselő részt vehet a munkabalesetek kivizsgálásában, a munkaterületeket érintő rendelkezések előkészítésében, beléphet munkaidőben a munkahelyekre, ugyanakkor a biztonságos munkavégzés megvalósításával kapcsolatban véleményezési, tanácsadási jogosultsággal rendelkezik.

 

Ajánlatkérés

A piacon egyedi módon, mi bírsággaranciát is vállalunk.  A bírsággaranciáról szóló igazolásunkat itt tekintheti meg:

Bírsággarancia

Hasznosnak találta a cikket?

Referenciák