Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Az egyéni védőeszköz juttatási rend betartása

Az utóbbi évek statisztikái arra utalnak, hogy rengeteg vállalat nem tartja be a munka- és tűzvédelmi előírásokat. Bár sokat szigorodtak a rendeletek, ennek ellenére még mindig számtalan baleset történik és időnként tűz is keletkezik.

A munkavédelmi, illetve a tűzvédelmi megbízott felel azért, hogy minden a szabályoknak megfelelően történjen az adott létesítményben. Bár sokan csak a nehézséget látják a rendeletekben, szakemberek szerint nem így kellene megközelíteni ezt a témát. Például igen fontos szerepe van az egyéni védőeszköz juttatási rendnek a szervezet létében.
A szabályok betartásával jelentősen biztonságosabbá válhat egy munkahely. Mivel napjainkban a dolgozni vágyóknak a munkaerőhiánynak köszönhetően rengeteg lehetőségük van, ezért az érdeklődők nagyobb valószínűséggel választanak egy olyan céget, ahol nem kell se a balesetektől, se a tűztől tartaniuk. Az odafigyelésnek köszönhetően a fluktuáció is csökkenhet.
A munka- vagy tűzvédelmi megbízott gondoskodik arról, hogy a vállalat ne kapjon bírságot a szabálytalanságok miatt. A segítségének köszönhetően az ellenőrök mindent rendben fognak találni. A vállalatnak nem kell sem táppénzt, sem kártérítést, sem járadékot fizetnie a megsérült munkavállalónak, hiszen nem történik egyetlen baleset sem. El lehet kerülni az éveken át tartó pereskedést is.

Persze ez csak akkor sikerülhet, ha az egyéni védőeszköz juttatási rend minden pontja betartásra kerül. A dokumentumban részletesen le van írva, hogy milyen ruházatot kell viselni, illetve hogy milyen egyéb eszközökre van szükség a munkavégzéshez.

A szakembernek a szabályok betartatásán kívül arról is kell gondoskodnia, hogy minden munkavállaló birtokában legyen a legfontosabb ismereteknek. Az oktatáson sok témáról kell tájékoztatást nyújtania. Így a dolgozók képesek lesznek megelőzni a vészhelyzeteket és azt is tudni fogják, hogy probléma esetén mi a teendőjük. A tananyag elsajátítását nagyon komolyan kell venni, hiszen ezen emberéletek múlhatnak. Nem csupán aláírásokat kell gyűjtögetni, hanem tényleg számon kell kérni a tudást.

A munka- vagy tűzvédelmi megbízott felelős a dokumentumok elkészítéséért is. Ez azt jelenti, hogy meg kell csinálnia az egyéni védőeszköz juttatási rendet, a tűzvédelmi szabályzatot, a tűzriadós tervet, illetve a kiürítés-számítást. A vállalat csak így felelhet meg az aktuális rendelet előírásainak.

Ejtenünk kell néhány szót a bejárásokról is. Ezeknél a szakember a helyszínen tekinti meg, hogy milyen munkafolyamatok léteznek az adott cégnél. Megállapítja, hogy milyen típusú veszélyek állnak fenn, illetve hogy mit lehet tenni a problémák elkerülése érdekében.

A munkaadók gyakran panaszkodnak arra, hogy sok megbízott feltartja a munkát és csak beszélget a munkásokkal, azonban ez semmiképpen sem fordulhat elő az Aurapro Kft. szakembereivel. Ők a bejárások során gyorsan és precízen dolgoznak.

A munka- és tűzvédelemmel foglalkozó vállalat 10 millió forintos összeghatárig bírsággaranciával dolgozik. Ez azt jelenti, hogy a pénzbüntetést megtéríti az Aurapro Kft., amennyiben a kiszabása a szakemberek munkájának elégtelensége miatt következett be. Azonban ilyen nem szokott előfordulni, hiszen a vállalatnál igazi profik dolgoznak.

A szerződéskötés havi átalánydíjas formában lehetséges. A cég folyamatosan az ügyfelek rendelkezésére áll, tehát ha probléma merül fel, akkor azonnal kapcsolatba lehet lépni a dolgozókkal. Nagy előnyt jelent, hogy a dokumentáció (és ezen belül az egyéni védőeszköz juttatási rend) elkészítéséért nem kell külön díjat fizetni.

Ajánlatkérés

A piacon egyedi módon, mi bírsággaranciát is vállalunk.  A bírsággaranciáról szóló igazolásunkat itt tekintheti meg:

Bírsággarancia

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020