Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Munka - és tűzvédelem

Felejtse el az órákig mesélő, munkát feltartó kollégákat. Munka-és tűzvédelem BÍRSÁG GARANCIÁVAL, korrekt árakon, rejtett költségek nélkül, rugalmasan, munkáltatói érdeket szem előtt tartva, munka-és tűzvédelmi mérnök munkatársakkal.

Kérjen ajánlatot most! Bírsággarancia

Tűzvédelmi oktatás

Tévhitek és fontos tudnivalók a tűzvédelmi oktatásról:

Sok munkáltató megkeres minket, hogy tartsuk meg számukra a tűzvédelmi oktatást, szeretnék, ha rendben lenne cégüknél a tűzvédelmi kérdés. A munkavállalók dokumentált tűzvédelmi oktatása nagyon fontos, de ezzel nem ért véget a munkáltatói kötelezettség. Számos egyéb dokumentumot (pl. tűzvédelmi szabályzat, tűzriadó terv, kiürítés számítás, oktatási tematika, stb.) kell elkészíteni, és egyéb más dokumentációs, tárgyi, személyi feltételt kell teljesíteni annak érdekében, hogy a munkáltató valóban nyugodt szívvel kijelenthesse, megtett minden tőle telhetőt a tűzesetek, hatósági bírságok kockázatának jelentős csökkentése érdekében.

Mikor kell tűzvédelmi oktatást tartani?

A munkáltatónak tűzvédelmi oktatás keretében kell gondoskodnia arról, hogy a munkavállaló

elsajátítsa és a foglalkoztatás teljes időtartama alatt rendelkezzen a tűzvédelem elméleti és gyakorlati ismereteivel, megismerje a szükséges szabályokat, utasításokat, információkat. A tűzvédelmi oktatást munkaidőben kell tartani.

A tűzvédelmi oktatással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók:

Ki tarthat tűzvédelmi oktatást?

Középszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy készítheti el a tűzvédelmi oktatás anyagát, valamint tarthatja meg a képzést, abban az esetben, ha a munkavégzésben ötnél több ember vesz részt, valamint, ha a gazdálkodó szervezet ötvennél több személy befogadására alkalmas helyiséget üzemeltet. Továbbá, abban az esetben is, ha a törvény középszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy alkalmazását írja elő.

Azt, hogy tűzvédelmi oktatást ki tarthat, minden esetben rendelet szabályozza. A tűzvédelmi képzés anyagát a tananyag elkészítésére jogosult személy oktathatja csak, és a gyakorlati képzéshez kapcsolódó tevékenység elektronikus úton nem végezhető.

Azokban az esetekben, ahol felsőszintű tűzvédelmi képesítéssel rendelkező személy foglalkoztatást írja elő a jogszabály, ott a tűzvédelmi oktatás tananyagát kötelező módon csak felsőszintű tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy állíthatja össze.

Tűzvédelmi oktatás hiánya esetén a tűzvédelmi bírság összege: 30 000 Ft – 1 500 000 Ft

 

Kérjen ajánlatot a tűzvédelmi oktatás megtartására, illetve az egyéb tűzvédelmi feladatok szakszerű ellátására!

Hasznosnak találta a cikket?

Referenciák