Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Időszakos biztonsági felülvizsgálat a balesetek megelőzéséhez

A biztonság nagyon fontos szerepet játszunk az életünkben. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a testi épségünket megőrizzük. Egy emberélet pótolhatatlan, tehát ezt a témát muszáj komolyan vennünk.

Az időszakos biztonsági felülvizsgálat segíthet abban, hogy a munkahelyünkön ne érjen bennünket semmilyen baleset. Mivel rengetegen itt szenvednek el könnyű vagy súlyos sérülést, ezért nem szabad sokáig halogatnunk egy szakértő felkeresését.

Az Aurapro Kft. szerint a cégek vezetői elsősorban attól félnek, hogy a hatóságoktól hatalmas bírságot kapnak a kisebb-nagyobb szabálytalanságok miatt. Pedig a szakemberek szerint a valódi rizikót a balesetek bekövetkezése jelenti.

Ennek akár egy elvesztett emberélet is lehet ennek a következménye. Arról nem is beszélve, hogy súlyos perek származhatnak abból, ha valaki megsérül a munkahelyén. A vállalatnak hatalmas összeget kellhet kifizetnie kártérítés és bírság gyanánt. Elképzelhető, hogy a sérültnek másfajta juttatásokat is kell majd utalni. Ez azt jelenti, hogy egy halálos munkabaleset könnyen csődbe juttathat egy céget.

Ennek alapján egyértelmű, hogy inkább a balesetek megelőzésére kell helyezni a hangsúlyt. Persze nem könnyű mindegyik előírást betartani, de mindenképpen megtérül az igyekezet.

Az Aurapro Kft.-nek már rengeteg szakmai referenciája van, ezért érdemes a szakembereihez fordulni abban az esetben, ha időszakos biztonsági felülvizsgálat elvégzésére van szükség.

Az ellenőrzés során ki fog derülni, hogyan lehetne még biztonságosabbá tenni a munkakörnyezetet. Először a személyi és a tárgyi feltételek kerülnek górcső alá. Kiderülhet, hogy hol van szükség új technológiák, illetve munkamódszerek kialakítására. Lehet, hogy már egy apró változtatással is jelentősen csökkenthető a balesetek bekövetkezésének kockázata.

A szakértők el fogják mondani a javaslataikat, de a vállalatot terheli majd a végrehajtás felelőssége. Sok esetben meghatározásra kerül, hogy meddig kell elvégezni a munkálatokat. Előnyös, ha kijelölnek egy felelőst is, mert így egyértelművé válik, hogy kinek kell megtennie a szükséges lépéseket.

Az időszakos biztonsági felülvizsgálat mindenképpen indokoltnak tekinthető a vállalatoknál. Egy kis igyekezettel valódi eredményeket lehet elérni, illetve rengeteg bonyodalmat lehet megelőzni. Emellett figyelni kell még a tűzesetek elkerülésére, hiszen ezek komoly kockázatot hordoznak magukban. Az Aurapro Kft. ebből a szempontból is képes gyors segítséget nyújtani a szakemberei tapasztalatának köszönhetően.
 

Ajánlatkérés

A piacon egyedi módon, mi bírsággaranciát is vállalunk.  A bírsággaranciáról szóló igazolásunkat itt tekintheti meg:

Bírsággarancia

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020