Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

A magasban végzett munka előírásai

A halálos kimenetelű munkahelyi balesetek egyik fő oka a magasból történő lezuhanás. A magasban végzett munka biztonságossá tétele minden munkáltató fontos feladata, hiszen ezek a balesetek negatív hatással lehetnek nemcsak az érintett munka ágazatok közmegítélésére, hanem az alkalmazottak megtartására és az új munkaerő toborzására is.

A zuhanások mozgásképtelenséget, részleges rokkantságot okozhatnak, illetve halálos kimenetelűek is lehetnek.

A vállalkozók felelnek a biztonságos munkakörülmények megteremtéséért, a dolgozók egészségének a védelméért, továbbá óvintézkedéseket kell tenniük a biztonságos munkamódszerek alkalmazására, a balesetek megelőzésére és a biztonságtechnikai eszközök megfelelő használatára és ezek karbantartására.

A magasban végzett munka előírásait a 14/2004. FMM rendelet tartalmazza, amely a munkaeszközök és ezek használatának egészségügyi és biztonsági követelményeinek minimális szintjéről szól.

A magasban végzett munka elkezdése előtt, a balesetek kockázatának a csökkentése érdekében el kell végezni:

  1. a munka megkezdése előtti teendőket
  2. a zuhanásvédelmi intézkedéseket
  3. a képzést

Ugyanakkor az előírások szerint nagyon fontos szabály, hogy amennyiben ideiglenes munkavégzés történik a magasban levő munkahelyen, vagyis rövid ideig tartó tevékenység folyik 1 méternél nagyobb magasságban, ahol nem biztosítottak az ergonómiai illetve biztonsági követelményeknek megfelelő munkahelyi körülmények, ott kiemelten fontos az egyedi kockázatmegelőző intézkedések elvégzése.

További követelmény a magasban végzett munka esetén a kollektív műszaki védelem, olyan munkaeszközök biztosítása a munkavállalók számára, amelyek megfelelnek a biztonságos és az egészséget nem veszélyeztető munkavégzés követelményei megteremtéséhez szükséges feltételeknek.

Amire még nagyon lényeges odafigyelni a magasban végzett munka előírásai szerint, hogy a munkát csak akkor szabad megkezdeni:

  1. ha kialakították a kiegészítő védelmet
  2. ha az időjárási feltételek nem veszélyeztetik a munkavállaló biztonságát és egészségét.

 

Ajánlatkérés

A piacon egyedi módon, mi bírsággaranciát is vállalunk.  A bírsággaranciáról szóló igazolásunkat itt tekintheti meg:

Bírsággarancia

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020