Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Munka - és tűzvédelem

Felejtse el az órákig mesélő, munkát feltartó kollégákat. Munka-és tűzvédelem BÍRSÁG GARANCIÁVAL, korrekt árakon, rejtett költségek nélkül, rugalmasan, munkáltatói érdeket szem előtt tartva, munka-és tűzvédelmi mérnök munkatársakkal.

Kérjen ajánlatot most! Bírsággarancia

Munkabaleset fogalma

Sajnos, bárkivel előfordulhat, hogy sérülést szenved el a munkahelyén, elég ehhez egyetlen rossz mozdulat vagy figyelmetlenség, és máris megtörtént a baj.

A megfelelő igényérvényesítésért lényeges megállapítani, hogy munka baleset vagy üzemi baleset történt, ugyanis a kettő nem ugyanazt jelenti.

Mit takar a munkabaleset fogalma?

Hivatalos meghatározás szerint, az a baleset minősíthető munkabalesetnek, ami a munkavállalót a szervezett munkavégzés közben vagy azzal kapcsolatban éri, a baleset időpontjától és helyétől illetve a sérülést elszenvedett alkalmazott közrehatásának mértékétől függetlenül.

A munkavégzéssel összefüggésben bekövetkezett baleset azt jelenti, hogy a munkavállaló a munkahelyi illetve az ehhez kapcsolódó tevékenység (anyagmozgatás, anyagvételezés, szervezett üzemi étkeztetés, foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás stb.) során szenved el egészségi károsodást.

Nem tartozik a munkabaleset fogalmába az a baleset, amely a munkavállalót a munkahelyéről a lakására menet, vagy a lakásáról a munkahelyre menet éri. Kivételt képez az olyan eset, amikor a baleset a munkáltató saját vagy kölcsönzött autójával történt.

A baleset kivizsgálása valamint a jegyzőkönyv összeállítása a balesetről, a munkáltató kötelessége. A jegyzőkönyvnek tartalmaznia kell a balesetet elszenvedett munkavállaló nevét, a baleset időpontját és helyszínét, valamint a baleset megtörténését előidéző okokat is.

Amennyiben nem készül jegyzőkönyv a balesetről, akkor az esetet jelenteni kell a Munkavédelmi Felügyelőségnél!

Munkabaleset fajtái:

Súlyos munkabaleset

 

Ajánlatkérés

A piacon egyedi módon, mi bírsággaranciát is vállalunk.  A bírsággaranciáról szóló igazolásunkat itt tekintheti meg:

Bírsággarancia

 

Üzemi baleset

Üzemi baleset (társadalombiztosítási fogalom),

Nem minősül üzemi balesetnek az a baleset, amely

Az üzemi baleset társadalombiztosítási fogalom. Üzemi baleset esetén a biztosított baleseti ellátásra jogosult.

Nem jogosult baleseti ellátásra az, aki

 

Az alábbi cikkek is érdekesek lehetnek önnmek:

 

Hasznosnak találta a cikket?

Referenciák