Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Munkahelyek minimális munkavédelmi követelményei

Azt a területet, ahová bejárnak a munkát végző személyek munkahelynek nevezzük. A munkahely magába foglalja az öltözőt, a mosdót, az étkezőt, a pihenőhelyiségeket, vagyis nem korlátozódik csupán egy konkrét munkavégzési területre. Alapvető követelmény a munkahely megfelelő kialakítása, mivel az jelentős mértékben befolyásolja az erőkifejtést, a testtartást és nem utolsó sorban a kényelmes munkavégzés módját.
A munkavédelem, mint fogalom kiterjed a biztonságos és egészséges munkakörülmények biztosítására, fenntartására és fejlesztésére.
A jogszabályokban meghatározott munkahelyek minimális munkavédelmi követelményei magába foglalják mindazokat a kötelezettségeket, feladatokat, amelyek megvalósításáról gondoskodnia kell minden munkáltatónak, az irányítása alá tartozó minden területen.
Továbbá a munkahelyek minimális munkavédelmi követelményei előírják, hogy a munkáltató köteles gondoskodni :
– a munkaeszközök, a munkahely, a berendezések és felszerelések folyamatos és rendszeres műszaki karbantartásáról
– az egészségre vagy biztonságra veszélyt jelentő hibák mielőbbi elhárításáról
– veszély esetén a menekülést szolgáló eszközök, berendezések karbantartásáról, a megfelelő működési állapot biztosításáról
– a veszélyek jelzését szolgáló biztonsági eszközök rendszeres szervizeléséről
– a munkavédelmi képviselők és a munkavállalók előzetes tájékoztatásáról a munkahelyre irányuló tervezett munkavédelmi intézkedésekkel kapcsolatban
Ezenkívül, a munkahelyek minimális munkavédelmi követelményei közé tartozik a menekülési utak és vészkijáratok, valamint a tűzjelzés és tűzoltás megfelelő biztosítása, a munkahelyi hulladékkezelés, a zárt munkahelyek szellőztetésének a megoldása, az egészséghez és biztonságos munkavégzéshez szükséges természetes és mesterséges világítás megoldása, a helyiségek padlózata, falai, mennyezete és tetőzete biztonságos kialakítása.
 

Ajánlatkérés

A piacon egyedi módon, mi bírsággaranciát is vállalunk.  A bírsággaranciáról szóló igazolásunkat itt tekintheti meg:

Bírsággarancia

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020