Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Érintésvédelem

Ne hagyja, hogy elektromos rendszere áramütést vagy tüzet okozzon!

Az érintésvédelmi vizsgálat elvégzése vagy elvégeztetése minden munkáltató érdeke, hiszen a balesetek elkerülése végett rendkívül fontos, hogy az általa működtetett elektromos berendezések megbízhatóak és biztonságosan használhatóak legyenek.

A vizsgálatot minden cégnek, vállalkozásnak, intézménynek (irodában, oktatási intézményeknél, telephelyen, műhelyben, boltban, kollégiumban, társasházban stb.) kötelező elvégeztetni.

Az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat nem javítást jelent, hanem az érintésvédelmi hibák feltárását, a műszaki ellenőrzést, az esetleges balesetek elkerülése végett.

Az érintésvédelemi vizsgálat célja a villamossági berendezések érintéséből származó áramütéses balesetek megelőzése, azáltal, hogy kiszűri a lehetséges rendellenességeket és felhívja a figyelmet arra, hogy még milyen biztonsági intézkedéseket lehet és kell elvégezni ahhoz, hogy a villamos berendezések működtetése, kezelése még veszélytelenebb, megbízhatóbb legyen.

Az Érintésvédelmi felülvizsgálat alkalmával a vizsgáló azt ellenőrzi, hogy az elektromos berendezések, aljzatok, dugaljak, lámpák, telepített gépek, irodai elektromos eszközök (pl. számítógép, fax, scanner, stb.) megfelelően szigetelnek-e, nem okozhatnak-e áramütést. Az érintésvédelmi jegyzőkönyv érvényessége a legtöbb munkahely esetén 3 év.

Az érintésvédelem szabványossági felülvizsgálata gondos, részletekbe menő, műszeres mérésből, és az így kapott eredmények alapos kiértékeléséből áll.  Segítségével kiszűrhető a berendezések korai elöregedése, valamint megállapítható, hogy létezik-e olyan veszély, amit valamilyen intézkedéssel, esetleg valamilyen védelmi berendezés felszerelésével minimalizálni lehet.

 

Az érintésvédelmi felülvizsgálat menete:

Elektromos szakemberünk az előre egyeztetett időpontban a szükséges műszerekkel elvégzi a munkahelyen a vizsgálatokat, a munkafolyamatokat nem feltartva, gyorsan, szakszerűen.

Rugalmasak vagyunk, a helyszínen gyorsan, egyszerűen javítható problémákat a lehetőségekhez képest külön költség nélkül elhárítjuk.  Az érintésvédelmi felülvizsgálatról a megrendelő részére 2 példány jegyzőkönyv készül.

Itt hívnám fel nyomatékosan a figyelmet, hogy a jegyzőkönyvet mindig át kell nézni, mert tartalmazhat javítandó hiányosságokat, melyeket igény esetén természetesen javítani is tudunk.

Minél jobb a biztonsági szint, annál inkább elkerülhető egy baleset. Ennek érdekében fontos, hogy az érintésvédelem felülvizsgálat gyakorisága a jogszabályokban előírt módon történjen.

Az érvényben levő rendelet előírja a villamos berendezések üzembe helyezés előtti érintésvédelmi ellenőrzését, valamint az időszakos felülvizsgálatokat is.

 

Az érintésvédelmi felülvizsgálat gyakorisága:

  • Kommunális és lakóépületek esetében 6 évente
  • Minden más villamos berendezésen 3 évente
  • Áramvédő kapcsoló esetében havonta
  • Hordozható villamos gépek, hosszabbítók, elektromos kéziszerszámok esetében évente

A vizsgálatokat, a tapasztalattal rendelkező szakembereink minden esetben fokozott figyelemmel és alapossággal végzik.

Kérjen ajánlatot most, és tegye rendbe cégénél az elektromos felülvizsgálatokat!

Ajánlatkérés

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020