Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Munka - és tűzvédelem

Felejtse el az órákig mesélő, munkát feltartó kollégákat. Munka-és tűzvédelem BÍRSÁG GARANCIÁVAL, korrekt árakon, rejtett költségek nélkül, rugalmasan, munkáltatói érdeket szem előtt tartva, munka-és tűzvédelmi mérnök munkatársakkal.

Kérjen ajánlatot most! Bírsággarancia

Munkabiztonsági szakértő

A munkabiztonsági szakértő vagy munkavédelmi szakértő az átlagnál jóval magasabban képzett munkavédelmi szakember, aki felsőfokú alapvégzettsége mellett felsőfokú munkavédelmi képesítéssel és min. 5 éves szakmai gyakorlattal is rendelkezik.

A jogszabály csak néhány kivételes esetben írja elő szakértői feladat ellátását (pl. speciális gépvizsgálatoknál).

A munkavédelmi szakértő csak annak a területnek lehet a szakértője, amely területre a felsőfokú alapvégzettsége feljogosítja. Pl. építőipari felsőfokú végzettséggel az építőipar munkavédelmi szakértője lehet az a szakember, aki elvégezte a felsőfokú munkavédelmi képzést, és min. 5 éves munkabiztonsági gyakorlattal rendelkezik.

A munkavédelmi szakértői tevékenységet csak érvényes mérnökkamarai jogosultsági számmal végezhet a szakember.

Cégünk az alábbi területekre rendelkezik szakértői jogosultsággal:

– építéstechnológia

– beruházás lebonyolítás

– emelőgépvizsgálat

Amennyiben egy munkabaleset során egy időben, azonos helyen, kettőnél több ember szenvedett sérülést, illetve bármilyen egészségkárosodást, szükség van a munkabiztonsági szakember tevékenységére, a balesetet okozó körülmények kivizsgálására.

Amint már fentebb említettük, csak az a személy végezheti el a munkavédelmi szakértői tevékenységet, aki rendelkezik a területileg felelős mérnöki kamara és a munkavédelmi hatóság engedélyével. Az engedély megszerzéséhez szükséges feltételek:

A munkabiztonsági szakértő az adott munkabalesetről szakvéleményt készít, ami tartalmazza:

Ugyanakkor a munkavédelmi szakértői vélemény kiértékeli, hogy:

Továbbá, a szakvéleményben a munkabiztonsági szakértő kitér a munkabalesetet megelőző munkabiztonsági vizsgálatok, ellenőrzések lényeges észrevételeire, ezek időpontjaira, valamint a munkavédelmi oktatással kapcsolatos tudnivalókra.

Kérjen komplex ajánlatot munkavédelmi szakmérnökeinktől és munkavédelmi szakértőinktől!

Hasznosnak találta a cikket?

Referenciák