Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Targonca munkavédelem

Leggyakoribb emelőgép vizsgálat, amit végzünk, a targoncák időszakos felülvizsgálatai.

A targoncák veszélyes gépnek minősülnek, ezért első használat előtt üzembe kell helyezni azokat, majd az üzemi csoportszámtól függő gyakorisággal el kell végezni rajtuk a szerkezeti vizsgálatokat, fővizsgálatokat és az időszakos biztonsági felülvizsgálatokat.

Bármilyen munkahelyről is legyen szó kiemelten fontos a munkavédelmi előírások betartása, így a targonca munkavédelem is. Ezen előírások betartása nem csak a jogszabályok miatt lényeges, hanem a szerelő, illetve a targoncavezető épsége miatt is.

Az üzemi csoportszámot az emelőgép ügyintéző határozza meg, mely függ például a gép kihasználtságától, illetve a telepítési körülményektől.

A targoncák az anyagmozgatási munkafolyamatok legtöbbet és leggyakrabban használt emelő-szállító eszközei, ezért is nagyon fontos a biztonságos, tökéletes emelőeszköz állapot.

Néhány cég a targonca munkavédelmi felülvizsgálatot elvégezteti a targoncákat karbantartó szervizcéggel. Maga a felülvizsgálat ára így valóban kedvezőbb, de némi visszaélésre is lehetőséget ad, ha a szervizelést és a felülvizsgálatot egyazon cég végzi. Gyakorlati tapasztalatunk szerint szerencsésebb, ha két külön cég végzi ezt a két különálló tevékenységet.

Országszerte közel 500 db targonca időszakos munkavédelmi felülvizsgálatait végezzük. Emelőgép szakértőnk rendelkezik minden szükséges eszközzel, valamint előzetesen egyeztetett időpontban, a munkát a legkevésbé feltartva végzi el a felülvizsgálatot. Mivel minden targonca típus kezelését is el tudja végezni, ezért külön munkavállalót nem kell számára biztosítani a vizsgálat alatti gépkezeléshez.

A hiányzó piktogramokat a lehetőségekhez képest még a helyszínen elhelyezi a gépen a szakértőnk, valamint időmatricával jelzi a targoncán elvégzett felülvizsgálatot.

A targonca felülvizsgálat elvégzése után szakértőnk elkészíti a jegyzőkönyvet, ami tartalmazza többek között a megállapításokat, a hibalistát (amennyiben hibát észlel), a megoldási javaslatokat stb.

A felülvizsgálatot követően rövid idő belül, postán küldjük meg 2 példányban a targonca felülvizsgálatáról szóló jegyzőkönyvet.

Kérjen ajánlatot targonca felülvizsgálatra, számos kiváló referenciával rendelkező emelőgép szakértőnk rugalmasan és költséghatékonyan elvégzi Önnél az időszakos felülvizsgálatokat!

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020