Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Munkavédelmi előírások

A szervezett kereteken belüli munkavégzéshez kapcsolódó biztonsági és egészségügyi követelmények összességét munkavédelemnek nevezzük, amit munkavédelmi előírások, törvények, rendeletek és szervezeti intézkedések támogatnak.

A munkavédelmi előírások betartásával megvalósítható a munkavédelem célja, vagyis a szervezetten munkát végző emberek egészségének és munkavégző képességének a megóvása, valamint a munkakörülmények humanizálása.

Amennyiben egy vállalat, intézmény legalább egy munkavállalót foglalkoztat, ott már szükség van munkavédelmi tevékenységre.

A munkavédelmi előírások és a munkavédelmi szabályok betartása minden esetben kötelező!

 

Ezen szabályok értelmében, alkalmazás esetén első lépésben a munkavállalónak a foglalkozás-egészségügyi orvos által kiadott igazolással kell bizonyítania, hogy orvosilag megfelel az adott munkakör betöltésére. Az így megszerzett dokumentum elnevezése munkaköri orvosi alkalmassági vélemény. Ugyanakkor, a munkavállalónak szerződést kell kötnie a foglalkozás-egészségügyi szolgálattal, amit igény esetén be kell mutatnia a munkavédelmi hatóságnak.

Ugyancsak a fontos munkavédelmi előírások közé tartozik a munkavédelmi oktatás is, ami szintén az alkalmazás egyik alapfeltétele. A munkavédelmi oktatást munkavédelmi szakember végzi, munkavédelmi oktatási tematika szerint, vagy kollektíven, vagy egyénileg a munkakör leírásának megfelelően.

Azonban még mielőtt egy munkáltató dolgozókat alkalmazhatna, vagy beindítaná a vállalatát, elő kell készítenie a munkahelyeket. A munkahely kialakításánál szintén alapvető szempont a munkavédelmi előírások betartása, hiszen lényeges, hogy a munkahelyként működő helyiség, épület minden szempontból megfeleljen az adott munkavégzésnek. Ide tartozik többek között a stabilitás, a világítás, a padozat, a szellőzés, hőmérséklet, a higiénia, de a szociális helyiségek kialakítása is.

Továbbá, gondoskodni kell a folyamatos rendfenntartásról, a közlekedési utak biztonságáról, valamint elegendő helyet kell biztosítani a munkavégzéshez.

A munkavédelmi előírások elrendelik ezen kívül a munkaeszközök, munkagépek rendeltetés szerinti használatát is. Tilos mindennemű átalakítást végezni a munkaeszközökön vagy kiiktatni a biztonsági berendezést!

 

Ajánlatkérés

A piacon egyedi módon, mi bírsággaranciát is vállalunk.  A bírsággaranciáról szóló igazolásunkat itt tekintheti meg:

Bírsággarancia

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020