Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Munkavédelmi felelős

Bármilyen munkahelyről is legyen szó, a munkáltató kötelessége, hogy biztosítsa a biztonságos munkavégzés alapvető követelményeit.

Mivel az utóbbi időben jelentős mértékben megnőtt a munkahelyi balesetek száma, ma már a kisebb cégek esetében is kötelező a munkavédelmi felelős kinevezése.

Hazánkban a gépiparban regisztrálták a legtöbb munkahelyi balesetet, amit a feldolgozóipar, a szállítás, posta, távközlés, a mezőgazdaság és az építőipar követ. Ezek a munkabalesetek főként annak a következményei, hogy a munkáltatók jelentős része félvállról kezeli, és nem tartja be a munkavédelmi szabályokat, előírásokat.

A munkabalesetek nagy része a kisebb vállalatoknál fordult elő, és a 35-44 éves korcsoport a legérintettebb a balesetekben.

A munkavédelmi szabályzat be nem tartása miatt évente több millió forint bírságot szabnak ki a felügyeleti szervek, bár ezen szabályok betartása, a biztonságos és egészséges munkahely biztosítása mellett, anyagilag és erkölcsileg is kifizetődő mindenki számára.

A törvény előírja, hogy azok a munkáltatók, ahol a foglalkoztatottak száma eléri a 20 főt, munkavédelmi felelőst kell választaniuk. E törvény módosításától a munkahelyi balesetek gyors és látványos csökkenését remélik az érdekképviseletek.

A munkavédelmi felelős irányítja és ellenőrzi a vállalat területén az egészségvédelmi és munka tevékenységet, valamint elvégzi a szükséges dokumentációs tennivalókat. Ugyanakkor ő felel a munkavédelmi feladatok eredményes és szakszerű kivitelezéséért is.

Ma már egyre több munkáltató vallja, hogy a munkavédelemre fordított költség egy olyan befektetés, amely hosszú távon növeli a vállalati hatékonyságot. Ide sorolható a munkavédelmi felelős kinevezése is.

A munkavédelmi felelős kinevezésével, úgy a kis-, mint a nagy vállalatok esetében, nem csak a hatóság reméli a pozitív változásokat, hanem a munkavállalók is.

A munkavédelmi felelős megválasztása minimális, ám ugyanakkor jelentős lépés a munkahelyi balesetek csökkentése, elkerülése érdekében.

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot átalánydíjas szolgáltatásunkra, és hasonlítsa össze az árakat!

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020