Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Munkavédelmi szakember

A munkavédelem egy nagyon összetett feladatkör, amelynek társadalmi, műszaki és gazdasági jellegzetességei vannak, és alapvető eleme a szabályok jelenléte, tisztelete, valamint ezek betartása és betartatása úgy az elméletben, mint a gyakorlatban.

A munkavédelmi szakember munkakörébe tartozik az előírások kidolgozása, fejlesztése és betartatása, annál a munkahelynél, amelynek a munkavédelméért ő a felelős. Egyértelmű tehát, hogy a munkavédelmi szakember fő feladatai közé tartozik a Munkavédelmi Szabályzat elkészítésének a folyamatában való részvétel, az adott vállalat számára.

Továbbá a felelőssége kiterjed:

 • a munkavégzés folyamatára
 • a munkaeszközök technikai állapotának az ismeretére (elhasználódott, megrongálódott illetve garanciában lejárt anyagok, gépek szerszámok)
 • a munkavégzés szervezeti kockázatainak a felbecsülésére
 • a használt technológiák biztonsági sajátosságaira

A munkavédelmi szakember feladata emellett, a dolgozó személyek munkavédelmi ismereteinek a megfelelő szinten való tartása, – oktatással, baleseti gyakorlatokkal- a munkavédelmi eszközök használhatóságának az ellenőrzése, a meghibásodott, elhasználódott munkaeszközök újakkal való pótlása.

A munkavédelmi szakember további tevékenységi területei:

 • a munkaterületek ellenőrzése
 • a különböző ártalmas tényezők folyamatos mérése a határérték túllépésének megakadályozása érdekében
 • a megtörtént munkabaleset körülményeinek a tisztázása valamint az okok kiderítése
 • a baleseti jegyzőkönyv elkészítése
 • egyéb ide vonatkozó dokumentum elkészítése
 • orvosi segítség kérés
 • a rendőrség értesítése
 • az egészségre veszélyes munkakörökben egészségügyi programok szervezése

A munkavédelmi szakember munkája során szinte minden munkavállalóval személyes kapcsolatot tart fenn, főként azokkal az alkalmazottakkal, akik munkavégzésük során nagyobb baleset veszélynek vannak kitéve. Ugyanakkor rendszeres kapcsolatban áll a munkáltatókkal, a vezetőkkel is.

Ahol a termelői munka zajlik, ott van a munkavédelmi szakember munkavégzés színhelye, ami lehet szabadban, de akár zárt helyen is. A lényeg, hogy folyamatosan mozgásban van, hiszen az eredményes munkavédelem érdekében csupán a saját benyomásai, tapasztalatai és tájékozottsága révén tud célravezető intézkedéseket tenni.

A munkavédelmi szakember leggyakoribb feladatai:

A munkavédelem igen nagy fontossággal bír, hiszen a segítségével rengeteg sérülést és anyagi kárt lehet megelőzni. Elkerülhetővé válnak a hatóságok által kiszabott bírságok is. A munkavállalók sokkal nagyobb biztonságban érezhetik magukat.

Ennek tükrében jól látható, mennyire lényeges a munkavédelmi szakember munkája. Igen komplex feladatkörrel rendelkezik, ezért érdemes áttekinteni, hogy pontosan mivel foglalkozik.

Ő segít kidolgozni a Munkavédelmi Szabályzatot, illetve arra törekszik, hogy előírásokat mindenkivel betartassa. Rendszeresen ellenőrzi a munkavégzés mikéntjét, az anyagok és a gépek állapotát, illetve a technológiák hatékonyságát.

A munkavédelmi szakember sort kerít az oktatásra, hiszen a dolgozók így lesznek annak a tudásnak a birtokában, amire szükségük van a balesetek elkerüléséhez. Nem csupán aláírásgyűjtés zajlik, hanem magas szintű tanítás.

Nem szabad megfeledkezni a munkaterület bejárásáról sem. Ilyenkor szűrhető ki, hogy milyen szabálytalanságok fordulnak elő. Az Aurapro Kft. dolgozója azonnal gondoskodik a probléma megszüntetéséről.

Fontos, hogy az egészségre veszélyes munkakörök esetén a szakember alkalmat biztosítson az egészségügyi programokon való részvételre. Így nagyobb eséllyel kerülhetőek el a megbetegedések.

Az is lényeges, hogy rendszeres mérések történjenek a határértékek túllépésének megelőzése érdekében. Ezzel meg lehet akadályozni a gondatlanságból okozott balesetek bekövetkezését.

Ha valami miatt mégis szerencsétlenség történik, akkor ennek az okait tisztázni kell, illetve gondoskodni kell arról, hogy ez a legközelebbi alkalommal már ne történhessen meg. Szükség lesz egy baleseti jegyzőkönyv és néhány más dokumentum kiállítására is. Természetesen elsősegélyben kell részesíteni a sérülteket, majd igény esetén orvost kell hívni az ellátásuk érdekében. Bizonyos esetekben a rendőrség értesítésére is muszáj sort keríteni.

Egy igazán jó munkavédelmi szakember kapcsolatba lép a vezetőkkel, illetve a munkavállalókkal és tájékozódik arról, hogy ők milyen veszélyeknek vannak kitéve. Arra törekszik, hogy a kockázatokat minimalizálja az intézkedései segítségével. Ennek érdekében nagy tudásra és tapasztalatra van szüksége.

Mivel vállalatunk, az Aurapro Kft. profinak számít ezen a területen, ezért érdemes hozzánk fordulni a munkavédelmi feladatokkal kapcsolatban. Képesek vagyunk maradéktalanul eleget tenni az elvárásoknak. Mivel 10 millió forintos értékhatárig garanciával dolgozunk, ezért a megbízóinknak szinte semmilyen kockázatot nem kell vállalniuk.

Az évek során rengeteg tapasztalatra tettünk szert a munka- és a tűzvédelem területén. Ennek következtében remek partnerek leszünk, ha valakinek egy munkavédelmi szakember segítségére van szüksége.

Az ajánlatkérés révén könnyen kiderülhet, hogy az átalánydíj keretén belül mennyit kell fizetni a szolgáltatásért. A tapasztalatok szerint érdemes pénzt áldozni a munkavédelemre, hiszen számtalan költséges problémát lehet vele megelőzni.

Már rengeteg vállalat tisztelt meg minket a bizalmával, mint ahogyan ez a referenciáink megtekintésekor is jól látszik. Talán az Ön cége lehetne a következő a listában!

 

Ajánlatkérés

A piacon egyedi módon, mi bírsággaranciát is vállalunk.  A bírsággaranciáról szóló igazolásunkat itt tekintheti meg:

Bírsággarancia

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020