Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

A munkavédelmi szakmérnök fontosabb teendői

Alaposan át kell gondolnia, hogy kit bíz meg a munkavédelmi feladatok ellátásával. Rengeteg múlhat a döntésén, hiszen a munkavédelmi szakmérnök felel azért, hogy minél nagyobb eséllyel lehessen elkerülni a baleseteket.

Vállalatunk, az Aurapro Kft. azért kiváló választás, mert nálunk kizárólag nagytudású, tapasztalt szakemberek dolgoznak. Magas szinten végzik el a rájuk bízott feladatokat, ezért a megbízónak nem kell félnie sem az üzemi balesetektől, sem pedig a bírságolástól. Ha a hatóságok mégis pénzbüntetést szabnak ki, akkor ezt az Aurapro Kft. 10 millió forintos határig kifizeti.

A munkavédelmi szakmérnök alkalmazása kötelező a most érvényes rendelet értelmében az iskolákban, az óvodákban, a szállodákban, az irodaházakban, az öregotthonokban és még sok más intézményben. A 100 főnél több embert foglalkoztató vállalatok esetében sem maradhat el a szakembertől való segítségkérés.

A mérnöknek minél jobban meg kell ismernie a megbízó cég működését. Hosszútávú együttműködésre kell berendezkednie, hiszen ezentúl ő lesz a felelős a munkavédelmi feladatok ellátásáért.

Ki kell dolgoznia a munkavédelmi szabályzatot az adott vállalatra vonatkozóan. Bár ennek az elkészítése nem kötelező, mégis érdemes lehet energiát szánni rá. Időnként biztosan szükség lesz a felülvizsgálatára, illetve a frissítésére. A szabályzatnak tartalmaznia kell, hogy ki a felelős az egyes feladatok elvégzéséért. Az is lényeges, hogy leírja az egyes munkafolyamatokat.

Mivel más dokumentumok elkészítése kötelező, ezért okvetlenül szükség lesz a szakértő segítségére. Az ellenőrző szervek biztosan számon fogják kérni a védőeszközök kezelésének módját. Arra is kíváncsiak lesznek, hogy mikor került sor az orvosi alkalmassági vizsgálatokra, illetve az oktatások megtartására. Alapvető, hogy a vállalatnak rendelkeznie kell balesetmegelőzési stratégiával.

A munkavédelmi szakmérnök nem csupán a munkavédelmi szabályzat, illetve a dokumentáció elkészítésében nyújt segítséget. Folyamatos kapcsolatban áll a munkavállalókkal annak érdekében, hogy minél jobban megismerje a tevékenységüket. Főleg azokkal kell gyakran találkoznia, akik balesetveszélyesebb területen dolgoznak. Emellett a vezetőkkel is kommunikálnia kell annak érdekében, hogy a szükség esetén tőlük is segítséget kérhessen.

A szakember feladatai közé tartozik még a munkaeszközök, a gépek, a folyamatok és a technológiák rendszeres ellenőrzése. Adott esetben számítógépeket és egyéb eszközöket is használhat a mérésekhez, amiknek a segítségével megállapíthatja, hogy az értékek a tűréshatáron belül vannak-e. Az így megszerzett információkat később elemezheti.

A munkavégzésre nagyon sok esetben az üzemben kerül sor, hiszen csak így lehetséges a munkafolyamatok megismerése, illetve a kockázatok felmérése. Ez azt jelenti, hogy a mérnöknek bírnia kell a megterhelést, valamint remek állóképességgel kell rendelkeznie.

A későbbiekben szükség van irodai munkára is a dokumentumok elkészítéséhez, illetve az adatok elemzéséhez. Mivel ez egy hosszadalmas munka, ezért fontos, hogy a szakember precíz és türelmes legyen. Az is kulcsfontosságú, hogy jól bírja a stresszt és a monotonitást. Minden esetben szigorúan ragaszkodnia kell a szabályok betartásához és ezt a munkavállalóktól is el kell várnia. Kiváló kommunikációs és együttműködési képességre lesz szüksége a feladatai elvégzéséhez.

A munkavédelmi szakmérnök azonnal segítségül hívható, ha valamilyen baleset történik. Az orvos értesítését követően fel kell tárnia, hogy milyen okból következett be a szerencsétlenség. Javaslatokat kell tennie arra vonatkozóan, hogy a legközelebb hogyan lehetne elkerülni a balesetet. Fontos, hogy időben elkészüljön a jegyzőkönyvvel.

A szakembernek muszáj időt szánnia az oktatás megtartására, hiszen az ismeretek átadása után kevesebb probléma fordul majd elő. A baleseti gyakorlatok segítségével is rengeteg információ osztható meg a munkavállalókkal.

A fentiek alapján egyértelmű, hogy hatalmas szükség van a munkavédelmi szakmérnök támogatására. Érdemes megkeresni az Aurapro Kft.-t annak érdekében, hogy a szakember minél hamarabb csatlakozhasson a csapathoz és segíthesse a vállalati munkavégzést.

 

Ajánlatkérés

A piacon egyedi módon, mi bírsággaranciát is vállalunk.  A bírsággaranciáról szóló igazolásunkat itt tekintheti meg:

Bírsággarancia

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020