Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Munkavédelmi technikus

Ahhoz, hogy ellenőrzéskor mindent szabályszerűnek találjanak a hatósági szervek, és hogy egy vállalkozás megfeleljen a munkavédelmi törvényekben foglaltaknak, lényeges, hogy képzett, a jogszabályokban jártas szakember álljon a háttérben. Magyarán, a munkavállalónak alkalmaznia kell egy hozzáértő személyt, hiszen napjainkban alap kritérium a dolgozók testi épségének és egészségének a védelme.

A munkavédelmi technikus tanfolyam elvégzése szignifikáns előnyt biztosít a munkaerőpiacon, hiszen a szakmát birtokló személyek iránt igen csak nagy a kereslet. Ugyanis a hozzáértő és figyelmes munkavédelmi technikus segítségével biztosítható az adott cégnél, intézménynél nemcsak a munkavédelmi szabályok betartása, hanem a munkavállalók testi épsége is.

Minden munkáltató szeretné teljesíteni a munkavédelmi kötelezettségeket, valamint elkerülni az esetleges mulasztások és szabályszegések negatív következményeit, illetve megelőzni a munkahelyi baleseteket, és a foglalkozási megbetegedéseket.  Ebben remek segítség lehet a munkavédelmi technikus foglalkoztatása, hiszen a képzett szakember olyan szaktudással rendelkezik, ami felhasználható a nemzetgazdaság valamennyi ágazatában.

A szakma iránt érdeklődök a tanfolyam elvégzése után képzett szakemberek lesznek és egy igen csak keresett szakmában tudnak elhelyezkedni.

A képzés megkezdéséhez nincs szükség előírt gyakorlatra, versenyvizsgára, szakmai előképzettségre, ugyanakkor nincs szintvizsga és nincsenek pályaalkalmassági követelmények sem.

A tanfolyamra jelentkezőknek meg kell legyen az érettségi végzettségük, valamint a foglalkozás-egészségügyi szakorvos által kiállított szakmai alkalmassági igazolás. Aki rendelkezik ezen iratokkal és érdeklődik a szakma iránt, a beiratkozás után megkezdheti a képzést.

A tanfolyam elvégzése után, a szakképesítéssel rendelkező személyek az alábbi munkakörökben helyezkednek el:

 • munkavédelmi technikus
 • munkavédelmi megbízott
 • üzembiztonsági megbízott
 • munkavédelmi előadó
 • munkahelyi balesetvizsgáló
 • balesetvédelmi és üzembiztonsági megbízott
 • baleset-elhárítási megbízott

A szakma elsajátítása után a munkavédelmi technikus képes közreműködni a munkahelyi biztonság megteremtéséhez szükséges tevékenységekben, valamint a mulasztások anyagi és személyi következményeinek az elkerülése érdekében.

Ugyanakkor a munkavédelmi technikus:

 • képes elvégezni olyan munkavédelmi feladatokat, amelyek középfokú szakvédelmi képesítést igényelnek
 • részt vesz a munkáltató munkavédelmi feladatainak a megvalósításában
 • hozzájárul a munkabalesetek és a munkával kapcsolatban álló megbetegedések megelőzéséhez
 • segít felismerni és minősíteni a veszélyeket, valamint részt vesz a veszélyforrások feltárásában
 • feldolgozza a jogszabályok és üzemeltetési dokumentációkat, valamint kidolgozza a szükséges intézkedéseket
 • szaktudásával hozzájárul a biztonságos munkavégzés megteremtéséhez, részt vesz a személyi és tárgyi szervezési feltételek megvalósításában

Továbbá, ő az a személy, aki a munka-egészségügyi feladatok elvégzésének az idején együttműködik a foglalkozás-egészségügyi szolgálattal és továbbítja a munkáltatók és a munkavállalók felé a munkahelyi egészségmegőrzés értékrendszerét.

 

Ajánlatkérés

A piacon egyedi módon, mi bírsággaranciát is vállalunk.  A bírsággaranciáról szóló igazolásunkat itt tekintheti meg:

Bírsággarancia

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020