Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Tűzoltó készülék hitelesítés

A tűzvédelem lényegében egy gyűjtőfogalom, ami kiterjed a tűzesetek megelőzésére, a tűzeseti feladatok ellátására, a tűzvizsgálatra, illetve biztosítja ezek feltételeit is.

Rövidebben és egyszerűen megfogalmazva: a tűzvédelem a tűz elleni védekezést jelenti.

A Tűzvédelmi Szabályzat ismerete, ismertetése, ennek alkalmazása és betartása minden munkáltató, intézményvezető igen fontos feladata.

A tűzvédelem, illetve egy létesítmény tűzvédelmének egyik alapja a tűzoltó készülék. Ezt mindig készenlétben kell tartani, hogy hatékonyan és gyorsan bevethető legyen, ha a szükség megkívánja.

Ahhoz, hogy ez így is történjen, az ellenőrzés és karbantartás mellett szükség van a tűzoltó készülék hitelesítésére is. Nagyon sok munkáltató hajlamos erről megfeledkezni, arra gondolva, hogy a készülék megvásárlásával már ki is van pipálva ez a kötelezettség.

De ez nem teljesen így van, hiszen a biztonság érdekében szükség van a periodikus karbantartásra, valamint a hitelesítésre.

Miért fontos a tűzoltó készülék hitelesítés?

A tűzoltó készülék hitelesítése azért lényeges, hogy megbizonyosodjunk arról, tűz esetén a készülékünk megbízhatóan és megfelelően fog működni.

Tűzoltó készülék felülvizsgálata, ellenőrzése, hitelesítése és a karbantartása szakvizsgához kötött feladat. Kötelező módon végre kell hajtani a tűzoltó készülék hitelesítését évente, amelyet csak szakvizsgával rendelkező személy végezhet el. Azonban a negyedévi szemlét az adott intézmény, vállalat is elvégezheti, amit aztán aláírással ellátva, a nyilvántartási naplóban kell rögzíteni.

A tűzoltó készülék hitelesítés csak az egyik évente kötelező felülvizsgálat. Ezen kívül van a közép- és a teljes karbantartás is, amely teendők összefüggésben vannak a készülék életkorával.

Érdemes arra is odafigyelni, hogy ezek a feladatok, szabályok, úgy, mint a karbantartás, hitelesítés nem csak az intézményekre vonatkozik, hanem érinti a mezőgazdasági gépeken, illetve tehergépjárműveken tartott tűzoltó készülékeket is.

Ahogy mondani szokás „A törvény nem ismerete, nem mentesít a felelősség alól!”

Ajánlatkérés

Kérjen ajánlatot átalánydíjas szolgáltatásunkra, és hasonlítsa össze az árakat!

Bírsággarancia

Bírsággarancia

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020