Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Tűzvédelmi előadó

Napjainkban elengedhetetlenül fontos, hogy egy munkáltató vagy vállalati vezető, körültekintően gondoskodjon az érvényben levő jogszabályokban előírt tűzvédelmi előírások megtartásáról, illetve a tevékenységi területtel összefüggő veszély- és balesethelyzetek megelőzésének és kivédésének feltételeiről.

Ennek érdekében lényeges az együttműködés olyan munka- és tűzvédelmi szolgáltató partnerrel, aki megbízható, valamint megfelelő szaktudással és szakmai referenciákkal, rendelkezik.

Kérjen ajánlatot átalánydíjas szolgáltatásunkra, és hasonlítsa össze az árakat!

Ajánlatkérés

A tűz megelőzése, a tűz elleni védelem, a kötelező előírások, szabályok betartása életeket menthet meg!

A tűzvédelmi előadó munkája kulcsfontosságú, mondhatni szinte már nélkülözhetetlen munkakör, amelyre az élet számos területén szükség van, hiszen az emberek, a foglalkoztatottak biztonsága minden létesítményben, munkahelyen rendkívül fontos.

A tűzvédelmi előadó fő feladata a prevenció, vagyis a tűzesetek, illetve a tűz által okozott balesetek, károk megelőzése.

Ma már számos intézménynek kötelező tűzvédelmi szakembert alkalmaznia, így többek között szükség van tűzvédelmi előadó foglalkoztatására az óvodáknak, iskoláknak, idősotthonoknak, irodaépületeknek, különböző ipari és mezőgazdasági tevékenységet folytató létesítményeknek, vállalkozásoknak. A hatályban levő rendelet mellőzése, akár fél millió forint bírságot is maga után vonhat.

A tűzvédelmi előadó feladatkörébe tartozik a tűzvédelemmel kapcsolatos különféle szakfeladatok ellátása, mint a tűzvédelmi viszonyok elbírálása, értékelése, megtervezése, koordinálása, valamint a kivitelezés ellenőrzése is. A tűzvédelmi szakember felel a tűzvédelmi eszközök műszaki állapotáról, rendszeresítéséről is (tűzvédelmi csapok felszerelése, tűzvédelmi rendszabályok kidolgozása, kézi és más tűzvédelmi eszközök elhelyezése, riasztóberendezések telepítése). Ugyanakkor ő gondoskodik a műszaki eszközök állapotának megfelelő színvonaláról és a karbantartásról is.

Továbbá, ő felel a tűzvédelmi előírások jól látható helyre való kifüggesztéséért, valamint ezek időszakos felújításáért. De az ő feladata a folyamatos tűzvédelmi ellenőrzés és a szabályzat betartása és betartatása is. Mindezekről írásos feljegyzést készül.

Ajánlatkérés

Tűzvédelmi előadó tanfolyam

 

Mint láthatjuk, a tűzvédelmi előadó egy biztos és folyamatos jövedelmet kínáló munkakör. A szükséges tudást az érdeklődők tűzvédelmi oktatás keretén belül, tűzvédelmi előadó tanfolyamokon sajátíthatják el.

A képzés célja, hogy az oktatáson résztvevők –a későbbi tűzvédelmi előadók:

  • felismerjék a vészhelyzeteket
  • munkájukkal megelőzzék a tűzesetek kialakulását
  • eredményesen részt vegyenek az esetleges tűz- és káresetek felszámolásában

Tűzvédelmi előadókra az élet megannyi területén szükség van, hiszen az munkavállalók biztonsága minden intézményben, munkahelyen rendkívül fontos. Éppen ezért, a tűzvédelmi előadó tanfolyam elvégzése után, a képzett munkavállalók jó esélyekkel jelennek meg a munkaerőpiacon, a szakmai képzettségük biztosítja a könnyű elhelyezkedésüket.

 

A tanfolyamra jelentkezőket minden esetben, a tűzvédelem területén kimagasló szaktudással és tapasztalattal rendelkező oktatók készítik fel, adják át a szükséges tudnivalókat.

A tűzvédelmi előadó tanfolyam keretén belül az előadók ismertetik a jelentkezőkkel azokat a feladatköröket, amelyek a szaktudást elsajátítókra hárul az alkalmazásuk során.

A tűzvédelmi előadó tanfolyam megkezdéséhez különösebb iskolai előképzettség nem szükséges, jelentkezhetnek mindazon személyek, akik érettségi bizonyítvánnyal rendelkeznek.

A felnőttképzés keretein belül megszerzett Tűzvédelmi előadó OKJ bizonyítvány államilag elismert, valamint jogosultsága tekintetében megegyezik a szakközépiskolákban, szakiskolákban, iskolarendszerű tűzvédelmi előadó oktatás keretében megszerzett oklevéllel.

Összefoglalva a tűzvédelmi előadó munkaterületeit:

  • a különféle létesítmények, gazdálkodó szervek tűzvédelmével kapcsolatos szakfeladatok önálló ellátása
  • a tűzvédelmi viszonyok tervezése, értékelése
  • a tűzvédelmi viszonyok szabályozása valamint a végrehajtás ellenőrzése
  • a tűzvédelmi eszközök rendszeresítése
  • a tűzoltási célt szolgáló eszközök műszaki állapotának az ellenőrzése

Továbbá, a tűzvédelmi előadó tanfolyamot sikeresen elvégző személy, képes szolgáltatóként vagy munkavállalóként a létesítmény szakszerű tűzvédelmi igazgatási tevékenységének önálló végzésére. 

Amennyiben egy munkáltató nem tart fent egy megfelelő tűzvédelmi színvonalat, és nem alkalmaz megfelelő szaktudással rendelkező tűzvédelmi szakembert, szakmai ajánlásokkal rendelkező szolgáltatót, akkor köteles büntetőjogi felelősséget vállalni a hibákért, mulasztásokért. Ugyanakkor, szinte biztos, hogy köteles megtérítenie minden ezzel kapcsolatos kártérítést, költséget. Ez úgy anyagilag, mint morálisan igencsak megterhelő lehet még egy tőkeerős vállalkozás számára is.

Kapcsolat

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020