Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Tűzvédelmi megbízott a jogszabályok betartásához

A Belügyminisztérium rendelete azt írja elő, hogy a több, mint 100 főt foglalkoztató szervezeteknek kötelező tűzvédelmi megbízott segítségét kérniük. Ugyanez a szabály vonatkozik többek között az óvodákra, az iskolákra, a szállodákra és az idősotthonokra is.

A szakembernek igen sok feladata lesz. Egyrészt védelmet kell nyújtania az embereknek a tűz megelőzésével. Muszáj megakadályoznia azt is, hogy a robbanás vagy a gyújtogatás történjen.
Szigorú hatósági előírások vonatkoznak a tűzvédelemre. Nem könnyű minden szabálynak megfelelni, ezért igen jól jön egy tapasztalt specialista segítsége. Neki köszönhetően az épületben tartózkodók nagyobb biztonságban érezhetik magukat. Így sokkal könnyebben el lehet kerülni a bírságokat is.

Tűzvédelmi megbízott feladatai:

A tűzvédelmi megbízott időt szán a munkatársak oktatására, hiszen az ismeretek csak így adhatóak át. Természetesen a tűzesetek megelőzése a legfontosabb. Vészhelyzetben mindenkinek pontosan tisztában kell lennie azzal, hogy mit kell tennie. Emberéletek múlhatnak azon, ha valaki nem tudja a dolgát, ezért a felkészülést nagyon komolyan kell venni. A dolgozóknak adott esetben részt is kell venniük a tűz eloltásában.

Emellett az is fontos a vállalatok esetében, hogy az általuk előállított termékek tűzvédelmi szempontból se legyenek veszélyesek, hanem rendeltetésszerűen lehessen ezeket használni.
A szakembernek akkor is tudnia kell a dolgát, ha az óvintézkedések ellenére mégiscsak tűz keletkezik. Ilyenkor jeleznie kell a balesetet és biztosítania kell a feltételeket a tűz mihamarabbi eloltásához.

Ezt követően a tűzvédelmi megbízottnak ki kell vizsgálnia, hogy mi vezetett a problémához. Muszáj mindent megtennie annak érdekében, hogy a legközelebb ne történhessen tűzeset. Tájékoztatnia kell a dolgozókat arról, hogy mire kell ügyelniük a tragédia elkerülése érdekében.

Az az ideális, ha az intézmények hosszútávú együttműködést alakítanak ki egy munka- és tűzvédelmi szolgáltató partnerrel. Így lehetőség nyílik a megfelelő tűzvédelmi színvonal kialakítására és fenntartására.

Leginkább olyan céget érdemes választani, amelyik bírsággaranciát nyújt. Ennek köszönhetően nem kell félni a Katasztrófavédelem büntetésétől.

Az Aurapro Kft. már régóta van a piacon. Kizárólag olyan szakemberekkel dolgozik együtt, akik nagyon magas színvonalon végzik a munkájukat. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek is megbízhatnak bennük.

Érdemes megkeresni a céget, ha egy tűzvédelmi megbízott segítségére lenne szükség. A lelkiismeretes munkáltatóknak nem szabad megfeledkezniük az ezzel kapcsolatos kötelezettségeikről.
El kell készíttetniük a tűzvédelmi szabályzatot, a tűzriadó tervet, illetve a kiürítés számítást. Nem maradhatnak el a tűzvédelmi bejárások, valamint gondolniuk kell a tűzgátló ajtó, az oltókészülékek és a tűzcsapok felülvizsgálatára is.

Ennek alapján jól látható, hogy egy valódi szakemberre lesz szükség az emberek, az épületek, illetve a vagyontárgyak védelmének biztosításához, tehát megéri az Aurapro Kft. specialistáit választani.

 

Ajánlatkérés

A piacon egyedi módon, mi bírsággaranciát is vállalunk.  A bírsággaranciáról szóló igazolásunkat itt tekintheti meg:

Bírsággarancia

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020