Miért minket válasszon?
Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Tűzvédelmi szabályzat készítése szakemberek segítségével

Az utóbbi években jelentősen megváltoztak a tűzvédelemmel kapcsolatos előírások. Ennek következtében a munkaadók nincsenek teljesen tisztában vele, hogy milyen elvárásoknak kell megfelelniük.

Pedig ha nincsen minden rendben a tűzvédelmi szabályzattal, akkor a cég komoly bírságot kaphat. Nem érdemes tehát a véletlenre bízni ezt a dolgot.
A tűzvédelmi szabályzat készítése könnyen és gyorsan sikerülhet szakembereink segítségével. Vállalatunk, az Aurapro Kft. már sokéves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. A dolgozóink tisztában vannak azzal, hogy a jogszabályok, a rendeletek, a hatósági határozatok és a szabványok mit írnak elő a tűzvédelem témakörében.
A dokumentum elkészítése a lehető legnagyobb odafigyeléssel történik. A munkatársaink szerkeszthető formában adják oda a megrendelőnek a tűzriadó tervvel, illetve a kiürítés-számítással együtt.

Nagy előnyt jelent, hogy az átalánydíjas partnerek esetében a tűzvédelmi szabályzat elkészítése nem kerül külön pénzbe.

Ez a dokumentum tartalmazza a tűzvédelem szabályait az adott cégre vonatkozóan. A munkaadónak mindenképpen gondoskodnia kell arról, hogy a munkavállalók tisztában legyenek ezekkel az előírásokkal. Csak így érhető el, hogy maradéktalanul betartsák a szabályokat.

Az ismeretek átadására az oktatáson kell sort keríteni. A tanfolyamok megtartását az Aurapro Kft. szakemberei vállalják. Tudják, hogy minden lényeges ismeretet át kell adniuk a dolgozóknak, különben azok komoly bajba keveredhetnek. Akár emberéletek is múlhatnak azon, ha valaki nem tudja azonnal, hogy mit kell tennie vészhelyzet esetén.
Az oktatás megtartása szabályozott keretek között történik. A tűzvédelmi szakemberek nem vonják el a dolgozókat az indokoltnál hosszabb ideig a munkájuktól. Így a tanítás nem fogja akadályozni a cég működését. A szakemberek természetesen számonkérik az oktatáson elhangzottakat a tanulóktól. Ez azt jelenti, hogy a tanfolyamok után nem csupán aláírásgyűjtés történik.
A megszerzett ismereteknek köszönhetően a dolgozók képesek lesznek megelőzni a tűz kialakulását. Ha valamilyen ok folytán mégis baj örténik, akkor azonnal felismerik, hogy milyen vészhelyzettel van dolguk. A tűzesetek felszámolásában is tudnak segíteni.

A tűzvédelmi szabályzat készítése során az is nyilvánvalóvá válik, hogy nem csupán a munkavállalók a felelősek a problémák elkerüléséért. A munkaadónak arra kell törekednie, hogy minél magasabb legyen a tűzvédelmi színvonal.

Szakemberei szerint erre nem elsősorban a bírságok elkerülése érdekében van szükség, hiszen sokkal nagyobb problémák is történhetnek egy cégnél. A kisebb-nagyobb baleseteknek igen komoly következményei lehetnek.

A sérült ember kártérítésre lehet jogosult, amennyiben a szerencsétlenséget nem önhibájából szenvedte el. Elképzelhető, hogy meg kell téríteni az összes orvosi költségét. Ezenkívül ki kell fizetni azt a pénzt is, amit a sérült a felépülés ideje alatt kereshetett volna.

Kedvező esetben a problémát peren kívül is lehet rendezni. Sajnos előfordulhat az is, hogy a konfliktust nem sikerül elsimítani és ezért a munkavállaló perre viszi az ügyet. És az még a „szerencsésebb” eset, ha képes feljelentést tenni, hiszen haláleset bekövetkeztekor már nem lenne erre módja…
Ezek alapján jól látható, hogy a baleseteket és a tűzeseteket jobb inkább megelőzni, mert a cég és a munkavállaló is nagyon rosszul jöhet ki abból, ha mégis valamilyen baj történik.
Az Aurapro Kft. 10 millió forintos összegig vállal garanciát arra, hogy a Katasztrófavédelem munkatársai mindent rendben találnak majd az ellenőrzésen. Ez biztosítékot jelent arra is, hogy a szabályok folyamatos betartása esetén egyetlen embert sem fog baleset érni a megbízó vállalat hibájából.

A vezetőknek nyugodt lehet a lelkiismeretük, illetve a bírságok miatt sem kell aggódniuk. A munkavállalók pedig biztonságban fogják érezni magukat a szabályozásoknak köszönhetően.
Nem titok, hogy a tűzvédelmi szabályzat készítésén túl még rengeteg feladat vár a szakemberekre. Ellenőrizniük kell az oltókészülékeket, a tűzzáró ajtókat, a tűzcsapokat, az irányfényeket, illetve a tömítéseket.

Tűzvédelmi bejárásokon kell utánanézniük annak, hogy minden az előírások szerint zajlik-e. Lényeges, hogy ezalatt ne tartsák fel a dolgozókat és ne akadályozzák a munkát.
Az átalánydíjas konstrukció keretén belül éri meg szerződést kötni a vállalattal. A kezdeti időszakban biztosan több időt kell szánni a megfelelő tűzvédelmi rendszer kialakítására, illetve a dokumentáció elkészítésére.

Az Aurapro Kft. azonnal a megbízó segítségére fog sietni, amint valamilyen probléma történik vagy váratlan ellenőrzésre kerül sor. Ezeknek a gondoknak a megoldásáért nem kell külön fizetni.
Ez tehát azt jelenti, hogy egy igazán megbízható és tapasztalt vállalatról van szó. Érdemes megkeresni a szakembereinket, amennyiben valakinek tűzvédelmi szabályzat elkészítésére van szüksége.

 

Ajánlatkérés

A piacon egyedi módon, mi bírsággaranciát is vállalunk.  A bírsággaranciáról szóló igazolásunkat itt tekintheti meg:

Bírsággarancia

Referenciák

Építőipar - kivitelezés

Gyártás

Kereskedelem

További partnereink

x SZÉCHENYI 2020