Ajánlatkérés

Szakértő csapat a munkatársai biztonsága érdekében.

Bírsággarancia

100 % munkavédelmi bírsággarancia 10 millió forintig!

Jogszabályletöltés

Összegyűjtöttük Önnek a legfontosabb munkavédelmi szabályokat.

Munka - és tűzvédelem

Felejtse el az órákig mesélő, munkát feltartó kollégákat. Munka-és tűzvédelem BÍRSÁG GARANCIÁVAL, korrekt árakon, rejtett költségek nélkül, rugalmasan, munkáltatói érdeket szem előtt tartva, munka-és tűzvédelmi mérnök munkatársakkal.

Kérjen ajánlatot most! Bírsággarancia

Tűzvédelem

Egy vállalat biztonságos működéséhez nélkülözhetetlen az előírt munkavédelmi és tűzvédelmi szabályok ismerete, működtetése és betartása.

Nézzünk meg néhány alapfogalmat, ami a tűzvédelemmel kapcsolatos:

  1. Tűz
  1. Tűzvédelem
  1. Tűzszakasz
  1. Veszélyességi övezet
  1. Tűzveszélyességi tevékenység

A tűzvédelem, a tűz megelőzése, a kötelező jogszabályok betartása nemcsak baleset megelőző óvintézkedést jelent, hanem életeket menthet meg.

A tűzvédelem szabályai

A tűzvédelem szabályai a Tűzvédelmi Szabályzatban vannak meghatározva, és ezek ismerete, alkalmazása valamint betartása, minden munkáltató és munkavállaló feladata és kötelessége.

Kiemelten fontos, hogy egy vállalati vezető megfontoltan és figyelmesen gondoskodjon a jogszabályokban meghatározott tűzvédelem szabályainak a betartásáról, valamint megfelelő feltételeket biztosítson a tevékenységi területekkel összefüggő baleset- és veszélyhelyzetek megelőzéséhez, elkerüléséhez.

Ennek megvalósításához elengedhetetlenül szükséges, egy megbízható, kiváló szakmai referenciákkal rendelkező tűzvédelmi partnerrel való együttműködés.

A munkavállalókkal ismertetni kell a tűzvédelmi előírásokat, a tűz elleni védekezésről szóló kötelezettségeiket, amire csak egy megfelelő szakképesítéssel rendelkező személy képes.

Ajánlatkérés

A tűzvédelem feladata

A tűzvédelem feladata a tűz elleni védekezés, ami három részre osztható:

  1. Tűzmegelőzés
  2. Tűzvizsgálat
  3. Tűzoltási feladatok

Fontos kihangsúlyozni, hogy minden esetben, kötelező módon figyelembe kell venni és betartani a tűzvédelem szabályait, a hatósági előírásokat valamint a szabványokat.

Az utolsó törvénymódosítás a tűz elleni védekezésről, a tűzoltóságról valamint a műszaki mentésről 2016-ban történt.

Minden munkáltató érdeke és kötelessége, úgy a tűzvédelmi előírások, mint a törvénymódosítások ismerete, valamint az oktatások megtartása az alkalmazottak részére, hiszen ezen jogszabályok ismerete és betartása életeket menthet meg.

A tűzvédelem célja

A tűzvédelem célja az emberek testi épségének, egészségének és nem utolsósorban az életének a védelme. Ugyanakkor a tűzvédelem célja továbbá a vagyontárgyaknak, a javaknak a védelme a következő kockázatoktól, veszélyektől:

A tűzvédelem feladata a vállalkozások számára:

A tűzvédelem szabályainak a betartása minden gazdálkodó szervnek a kötelessége. Ennek érdekében az építmények, létesítmények, technológiai rendszerek megvalósításával, fejlesztésével, üzemeltetésével összhangban gondoskodniuk kell a rendeletekben, műszaki követelményekben, jogszabályokban előírt tűzvédelmi törvények megtartásáról, illetve az adott tevékenységekkel kapcsolatos fenyegetettség megelőzésének és elhárításának feltételeiről.

A tűzvédelmi előírásokat, amelyeket, mint már említettük jogszabály, szabvány vagy hatósági határozat ír elő, kötelező módon be kell tartania minden jogi személynek, valamint a gazdálkodó tevékenységet folytató magánszemélyeknek is.

Ugyanakkor a jelenleg érvényben levő Belügyminisztériumi rendelet értelmében kötelező módon tűzvédelmi szakembert kell alkalmazniuk az olyan intézményeknek, mezőgazdasági tevékenységet folytató szervezeteknek, ahol több mint 100 főt foglalkoztatnak.

A törvény figyelmen kívül hagyása, a tűzvédelem mellőzése, a jogszabályok be nem tartása akár fél millió forint büntetést is maga után vonhat.

Ebben az esetben is érvényes a mondás, miszerint „A törvény nem ismerete, nem mentesít a felelősség alól!”

Az alkalmazottak a szükséges tűzvédelmi tudnivalókat a tűzvédelmi oktatás keretén belül sajátíthatják el, jól képzett szakemberektől.

Az oktatás célja, hogy a képzésen részt vevő személyek tevékenységük során megelőzzék a tűzesetek kialakulását, felismerjék a vészhelyzeteket, valamint hatékonyan részt vegyenek a lehetséges tűzesetek felszámolásában.

Előzze meg a tűzesetet és az ezzel járó felelősségre vonást!

Sok munkáltatóval találkoztunk, akiknek egyik legnagyobb félelmük, hogy a Katasztrófavédelem megbírságolja őket. Hosszú éves tűzvédelmi tapasztalatunk birtokában kijelenthetjük, hogy nem  a tűzvédelem bírság a legnagyobb kockázat.

Az igazi kockázat a TŰZESET ÉS AZ EZZEL JÁRÓ FELELŐSSÉGREVONÁS!

Ha a munkáltató nem alkalmaz megfelelő szaktudással, szakmai referenciákkal rendelkező szolgáltatót, nem tart fent egy elfogadható tűzvédelmi színvonalat, akkor szinte biztos, hogy az ezzel kapcsolatos minden költséget, kártérítést köteles megtéríteni, és büntetőjogi felelősséget vállalni a mulasztásokért.

Egy súlyosabb eset még egy tőkeerős vállalkozást is tönkretehet, nem beszélve arról a lelki teherről, mellyel a bírósági eljárás során kell a munkáltató képviselőinek szembesülniük, és a büntetőjogi felelősséget vállalniuk.

Ajánlatkérés

Mit kell tennie egy lelkiismeretes munkáltatónak?

A legfontosabb feladat, hogy megtalálja azt a munka-és tűzvédelmi szolgáltató partnert, akikkel hosszú távon együttműködve kialakítható, és fenntartható egy elfogadható tűzvédelmi színvonal.

A szolgáltató megválasztásánál mindenképp garanciát jelent, ha a szolgáltató releváns szakmai referenciákat, bírsággaranciát képes nyújtani partnerei felé.

Kerülje el az „olcsójánosokat”, és az ezzel járó bosszúságokat, kockázatokat. Elfogadható ár-érték arányú szolgáltatót válasszon.

A tűzvédelemre fordított költség minden magára valamit is adó vállalkozás számára vállalható kiadás.

Kérjen ajánlatot és győződjön meg róla Ön is!

Tűzvédelmi szakértő

Hogyan dolgozunk és mit vállalunk?

Folyamatos szolgáltatás garanciái

Bírsággarancia

A havi átalánydíjas tűzvédelmi partnerinknél folyamatos rendelkezésre állást biztosítunk. Tehát tűzesetek bekövetkezésekor, Hatósági ellenőrzéskor vagy tűzvédelmi kérdésekben azonnal a partnereink részére elérhetőek vagyunk, és a felmerülő problémák megoldásáért külön díjakat nem számítunk fel, tehát rejtett költségek nincsenek.

Az átalánydíjas szerződés további garanciát jelent, hogy nem kérünk előzetes eseti díjakat a dokumentáció elkészítéséért. Munkánk természetéből fakadóan a kezdeti időszakban sokkal több munkát fordítunk egy adott cégnél a tűzvédelmi feladatok ellátására, hogy egy magas szintű, jól működő rendszert kialakítsunk. Ez megint csak a mi kockázatunk, hiszen dönthet úgy az új partnerünk, hogy 1-2 hónapnyi átalánydíjért rendbe rakatja cégénél a tűzvédelmi helyzetet, majd felmondja a szerződést a benne lévő 30 napos felmondási idővel. Így jóval kisebb költségen kialakítatta a jól működő tűzvédelmi rendszerét. Mivel a felelős vállalkozások hosszú távra terveznek, és elégedettek a tűzvédelmi szolgáltatásainkkal, ezért erre működésünk során még nem került sor.

A havi átalánydíjas partnereinknek cégünk tűzvédelmi hatósági bírság garanciát nyújt. Amennyiben tűzvédelmi szempontból hibát követtünk el, abban az esetben a tűzvédelmi bírságra is kiterjedő felelősségbiztosításunk 10 millió forintig fedezi a Hatóság által kiszabott tűzvédelmi bírságokat, és a felelősségbiztosítás önrészét is átvállaljuk, így a teljes tűzvédelmi bírság megtérítésre kerül.

Ajánlatkérés

Tűzvédelmi törvény:

Kattintson amennyiben szeretné elolvasni a teljes tűzvédelmi törvényt. Ha szeretné érthetően, cége számára testreszabottan tájékozódni akkor kérjen visszahívást, vagy hívja munkatársunkat.

Az alábbi cikkek is érdekelhetik:

Hasznosnak találta a cikket?

Referenciák